2. oktober 2024

Sådan vælger du den rette revisor til din virksomhed

2 minutters læsning

white right arrow print

At drive en lille virksomhed kan være meget travlt, og det kan ofte være overvældende at holde styr på økonomien.

Her er nogle råd til, hvordan du vælger den rette revisor til dine behov, med praktiske tips fra en anden iværksætter, Diaa Al Masri, ejer af transportvirksomheden Masri ApS.

1. Få anbefalinger

En god revisor finder man ofte gennem mund-til-mund anbefalinger. Ligesom med en god advokat eller tandlæge, kan du tale med folk i dit netværk—venner, familie eller forretningspartnere. 

Som Diaa siger: "Det er altid en god idé at sikre, at du kender de personer, der anbefaler dig en tjenesteydelse personligt, og at du stiller nogle spørgsmål på forhånd."

Inden du møder en potentiel revisor, skal du tjekke deres omdømme. Er de tillidsvækkende? Et godt omdømme er nøglen, især når det drejer sig om at håndtere din virksomheds økonomi.

2. Sørg for, at revisoren er certificeret

I Danmark kan alle kalde sig revisor, men kun dem, der er certificerede (godkendte, registrerede eller statsautoriserede), har gennemført en formel uddannelse. Certificerede revisorer skal bestå eksamener og er godkendt af Erhvervsstyrelsen.

Diaa anbefaler: "Husk, at nogle banker kræver, at du har en godkendt revisor, så tjek altid med din bank først."

Selv hvis du ikke har brug for en certificeret revisor, skal du sikre dig, at den du vælger, har erfaring og tilbyder de tjenester, du har brug for.

3. Vælg en, der forstår din virksomhed

Find en revisor, som har erfaring med virksomheder som din. Hvis de forstår, hvordan restauranter, taxaer, kiosker eller frisørsaloner fungerer, kan de give dig bedre råd. Det sparer dig tid, da du ikke skal forklare din forretningsstruktur og behov.

4. Vær sikker på tilgængelighed og overholdelse af deadlines

Det er vigtigt at have en revisor, der er tilgængelig, når du har brug for dem.

Som Diaa påpeger: "Sørg for, at du får dit regnskab til tiden hvert år, og at din revisors navn står på papirerne."

Hvis din revisor ikke er lydhør eller misser deadlines, så vent ikke med at skifte til en anden. "Start den proces med det samme, ellers vil du fortryde det!"

5. Bevar kontrollen over din økonomi

Selvom det kan være fristende at lade din revisor håndtere alt, bør du altid selv have kontrol over din økonomi.

Diaa understreger: "Giv aldrig din revisor for meget magt over din virksomhed." Du er ansvarlig for eventuelle fejl eller forsinkelser i dine regnskaber, og dette inkluderer kommunikationen med din bank og myndigheder.

Diaa tilføjer: "Giv aldrig din revisor adgang til dit MitID eller e-boks—sørg for, at du selv læser alle officielle beskeder, før du sender dem videre til din revisor."

På denne måde bevarer du kontrollen over din virksomhed og undgår potentielle risici som identitetstyveri eller oversete deadlines.

6. Sammenlign priser og ydelser

Når du har indsnævret dine valgmuligheder, så bed om tilbud fra flere revisorer. Husk, at den billigste løsning ikke altid er den bedste, så overvej deres ydelser, tilgængelighed og hvor godt de forstår dine behov.

7. Opbyg tillid

I sidste ende er det vigtigt, at du føler dig tryg ved at arbejde sammen med din revisor. Tillid er afgørende. Som Diaa siger: "Hvis du følger disse trin, kan du undgå mange problemer i fremtiden og opbygge tillid til dine samarbejdspartnere, herunder din bank."


Flere indlæg fra netværket